5 simpele skincare routine stappen voor mannen

BLOG

5 simpele skincare routine stappen voor mannen

Mannen, je hebt geen 12 huidverzorgingsproducten nodig in jouw kast, maar met een handvol effectieve producten kun je veel doen om schade aan de huid tegen te gaan en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Er zijn vier duidelijke voordelen verbonden aan een regelmatige huidverzorgingsroutine:

  1. Hydrateren voorkomt rimpels, een gevoelige en droge huid;
  2. Exfoliëren van dode huid voorkomt acne en ingegroeide haren;
  3. De huid beschermen tegen schade door de zon met SPF;
  4. Houdt de huid gezond en jeugdig.

Om een super simpele huidverzorgingsroutine te creëren, begin je met het evalueren van je huidtype. Kies vervolgens een paar belangrijke producten om toe te voegen aan je dagelijkse routine, en pluk de vruchten van een gezonde huid voor de rest van je leven.

"Hoewel mannen van nature meer olie in hun huid hebben, hebben ze ook meer last van scheerirritaties, dus producten die zowel zuiverend als verzachtend zijn, zijn belangrijk." Elisabeth Nehme, gediplomeerd Estheticus en [ comfort zone ] Master Educator.

WAT VOOR HUIDTYPE HEB JE?

Hoe is de basis van je huid? Nee, we hebben het niet over of je acne krijgt of niet, maar over het daadwerkelijke karakter van je huid.

Je huidtype kan in de loop der tijd veranderen, afhankelijk van je leeftijd, activiteitsniveau en hormonen. Het huidtype is belangrijk omdat het bepaalt welke huidverzorgingsproducten het beste werken voor jouw huid.

Normaal

Een normale huid wordt gedefinieerd door wat ze niet is: ze is niet overmatig vet, droog of geïrriteerd. Als je huid er zonder enig onderhoud prima uitziet, heb je waarschijnlijk een normaal huidtype. Mensen met een normale huid kunnen de meeste huidverzorgingsproducten zonder problemen gebruiken.

Vet

Iedereen heeft een vette huid als hij zich een paar dagen niet wast, maar als je huid chronisch vet is, hoe schoon je hem ook houdt, heb je waarschijnlijk een vet huidtype. Mensen met een vette huid kunnen het beste reinigings- en vochtinbrengende gelproducten gebruiken, omdat deze geen extra olie aan de huid toevoegen.

Droog

Veel mensen hebben last van een seizoensgebonden droogte in de wintermaanden, maar sommige mensen hebben het hele jaar door last van een schilferige, jeukende, droge huid in hun gezicht. Als je een droge huid hebt, zoek dan naar producten op crèmebasis die helpen je huid te hydrateren.

Combinatie

Mensen met een gecombineerde huid hebben vette en droge zones. Een gecombineerde huid kan zich bijvoorbeeld uiten als een vette neus of voorhoofd met droge wangen of kin. Als je een gecombineerde huid hebt, kan het nodig zijn je gezicht in zones te behandelen, waarbij je een combinatie van verschillende producten gebruikt op verschillende zones, afhankelijk van de zones waar je vettig en droog bent.

Gevoelige

Een gevoelige huid raakt gemakkelijk geïrriteerd door producten of de omgeving. Mensen met een gevoelige huid moeten oppassen welke verzorgingsproducten ze gebruiken, omdat sommige producten uitslag of roodheid kunnen veroorzaken. Als je een gevoelige huid hebt, zoek dan naar producten met het label "zacht" of "hypoallergeen".

Oudere huid

Een rijpe huid is technisch gezien geen huidtype. Naarmate we ouder worden, veroudert onze huid echter op specifieke manieren, waardoor de rijpe huid het waard is om te onderscheiden van andere huidtypes.

De rijpere huid is droger, dunner en minder elastisch. Huidverzorgingsproducten die de collageenproductie bevorderen en de huidbarrière beschermen zijn het beste voor mensen met dit huidtype. Daarnaast zijn producten die hydrateren belangrijk voor mensen met een rijpere huid.

EEN SIMPELE HUIDVERZORGINGSROUTINE VOOR MANNEN (SLECHTS 5 STAPPEN!)

Deze routine van 5-10 minuten kan 's ochtends en 's avonds worden gebruikt om de huid te beschermen en te voeden. Als je je huid 's nachts echt wilt aanvullen, verruil dan je lichte dagcrème 's ochtends voor een dikkere en meer hydraterende versie 's avonds.

Stap 1: Wassen met een milde reiniger.

Was je gezicht elke ochtend en avond met een milde reiniger om je poriën vrij te maken van vervuiling en zweet. De Essential Face Wash is een unisex crème-achtige, schuimende reiniger voor complete verwijdering van onzuiverheden terwijl de huidbalans gerespecteerd blijft. In het bijzonder geschikt voor de jonge, normale en gecombineerde huid en de huid die niet bijzonder gevoelig of gedehydrateerd is.

Stap 2: Gebruik een of twee keer per week een scrubproduct.

Exfoliëren van uw huid helpt ophoping van dode huidcellen voorkomen, wat kan leiden tot acne en ingegroeide haren. Comfort Zone Active Pureness Gel, met 3% Gluconolacton, exfolieert tijdens het reinigen. Het kan dagelijks worden gebruikt op een vette of acnegevoelige huid om de huid op milde wijze te reinigen en te vernieuwen.

Als je al een reinigingsproduct hebt waar je van houdt, voeg dan Comfort Zone Essential Scrubtoe aan je huidverzorgingsregime om de huid te exfoliëren, waardoor een doffe huid verandert in een stralende, glanzende huid. Gebruik het een paar keer per week om de huid te verhelderen zonder te exfoliëren, want te veel exfoliëren kan de huid gevoelig en droog maken.

Stap 3: Breng een laagje serum aan.

De kans is groot dat je geen flesje serum in jouw kast hebt staan. Hoewel serums intimiderend lijken, zijn ze eigenlijk gewoon een manier om wat huidversterkende chemicaliën diep in je huid te krijgen.

Breng elke avond voor je moisturizer een laagje Hydramemory, Remedy of Renight serum aan. Het Hydramemory Serum versterkt de dagelijkse hydrateringsroutine, doordat de productie van hyaluronzuur bevorderd wordt. De lichte “sorbet”-textuur voorziet de huid onmiddellijk van voldoende vocht en geeft een aangenaam fris gevoel. Het Remedy Serum heeft een kalmerende en versterkende werking. Het product is geschikt voor de gevoelige, reactieve huid met roodheid, ofwel plaatselijk of verspreid. De Renight vitamine olie, op basis van gecertificeerde organische Gojibes olie en macademia olie, heeft een effectieve antioxiderende werking tijdens de nacht. Te adviseren voor iedere huidconditie.

Stap 4: Gebruik een hydraterende anti-aging oogcrème.

De huid rond je ogen is dunner dan elke andere huid op je gezicht, behalve je lippen, dus daar kunnen gemakkelijk rimpels ontstaan. Oogverzorging roept misschien het beeld op van vrouwen in een kuuroord met komkommers voor hun ogen, maar oogverzorging voor mannen is eigenlijk heel eenvoudig.

Kies een verfrissende hydraterende gel, zoals de Hydramemory Eye Cream Gel, om donkere kringen, wallen en rimpels rond de ogen te verminderen. Breng 's ochtends aan op de oogcontouren voor een maximaal effect. De metalen applicator vergemakkelijkt het aanbrengen van de gel op de oogcontouren en geeft een direct verfrissend effect.

Stap 5: Voeg een vochtinbrengende crème toe, gevolgd door SPF-bescherming.

Moisturizer is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, want het houdt je huid stevig, gehydrateerd en gevoed en herstelt het evenwicht van je huid na het reinigen en scheren.

Comfort Zone Hydramemory Cream Gel/Cream met hyaluronzuur kan dag en nacht worden aangebracht om de huid te beschermen tegen uitdroging, de eerste oorzaak van fijne lijntjes en rimpels.

Als je van nature een vette huid hebt, hydrateer dan met Active Pureness Fluid, want die hydrateert je huid zonder haar er glanzend of vet uit te laten zien.

Of je nu buiten in de tuin werkt, sport of gewoon van de zon geniet, je huid wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Het belang van SPF kan niet genoeg worden benadrukt, het beschermt je huid tegen schade door de zon, wat kan leiden tot huidkanker. Het vermindert ook de kans op fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken. Gebruik het altijd als laatste stap in je huidverzorgingsroutine.

JE HUID VERZORGEN HOEFT GEEN GEDOE TE ZIJN

Alle mannen moeten zich minimaal 's ochtends, 's avonds en na het sporten wassen en hydrateren (met SPF!). Met een paar eenvoudige producten en een paar extra minuten voor de spiegel kun je een eenvoudige huidverzorgingsroutine perfectioneren die je de beste huid van je leven geeft.

Alle [ comfort zone ] producten zijn ontworpen voor gebruik door zowel mannen als vrouwen en bevatten geen kunstmatige geurstoffen, dierlijke derivaten of parabenen. De producten zijn wetenschappelijk onderbouwd, zodat je weet dat je een product gebruikt dat echt werkt. Kies voor [ comfort zone ] producten en voel je lekker in je vel.


Bron: https://nl.comfortzoneskin.com/blogs/blog/5-stappen-voor-een-huidverzorgingsroutine-voor-mannen