I wax, you relax!

BLOG

I wax, you relax!

Wil jij jouw bikinilijn ook onder handen nemen, maar zie je de waxbeurt niet zitten? Deze tips zullen de pijn verzachten.

Wat moet je doen voor de waxbeurt?

Check of jouw haren lang genoeg zijn

Het is belangrijk dat jouw haren lang genoeg zijn. Ze moeten toch minstens de lengte hebben van een rijstkorrel.

Exfolieer

Als jouw huid droog is, breken jouw haren gemakkelijker af. Voor het beste en zachtste resultaat moet jouw huid goed gehydrateerd zijn. De beste voorbereiding: stop met scheren en exfolieer geregeld. Het is aangeraden om de dag voor jouw waxbeurt te scrubben. Zo worden alle dode huidcellen verwijderd en krijgt de was een betere grip op de haartjes.

Neem een pijnstiller

Heb je een lage pijngrens? Dan mag je zo’n 2 uur voor de waxbeurt gerust een pijnstiller nemen. Dat verzacht de pijn en werkt ontstekingsremmend.

• Laat de koffie even links staan

Vermijd de uren voor de waxbeurt koffie of frisdrank. De reden? Een cafeïneshot kan je meer stress en zenuwen bezorgen én jouw hartslag de hoogte injagen.

• Kies het juiste moment

De dagen net voor de menstruatie is de huid een stuk gevoeliger. De week nadien is de pijngrens dan weer hoger. Perfect voor de waxbeurt.


Wat moet je doen tijdens de waxbeurt?

• Relax

Probeer jouw zenuwen onder controle te houden. Hoe minder nerveus je bent, hoe minder je zal stressen over de pijn én hoe minder pijnlijk de ervaring zal zijn.

• Adem in, adem uit

De verleiding is groot om je adem in te houden wanneer de wax van jouw benen wordt gerukt, maar een stabiele ademhaling reduceert pijnprikkels. Adem goed diep in op het moment dat de was wordt aangebracht en adem vervolgens uit wanneer die verwijderd wordt.

Wat moet je doen na de waxbeurt?

• Ga niet meteen sporten

Na de waxbeurt is de huid nog gevoelig. Ook de poriën staan nog open, waardoor bacteriën zich erin kunnen nestelen. Daarom is het beter om het voor de rest van de dag rustig aan te doen en niet te sporten. Hoe minder je zweet, hoe beter. Door de wrijving tijdens het sporten kan alsook de huid geïrriteerd raken.

• Wacht met zelfbruiner

Indien je een zelfbruiner wil smeren, wacht je beter tot een dag na de waxbeurt.

• Blijf af van de ingegroeide haartjes

Na een waxbeurt zit je soms opgezadeld met ingegroeide haartjes. Het laatste wat je mag doen, is eraan beginnen prutsen met een pincet. Dit doet meer kwaad dan goed. Veel mensen maken wondjes in hun huid wanneer ze de haartjes proberen te verwijderen.

• Ga niet meteen in bad

De huid is nog heel gevoelig. Daarom is het geen goed idee om meteen een warm bad of hete douche te nemen, laat staan om even te relaxen in een jacuzzi of sauna. Zout water of chloor wordt best gemeden omdat die je huid extra zouden kunnen irriteren. Wacht drie dagen vooraleer je baantjes gaat trekken in een zwembad.

• Laat de strakke kledij in de kleerkast liggen

Strakke broeken, spannende onderbroeken of skinny jeans zijn niet meteen een goed idee. Na een bikiniwax draag je het best losse kledij zodat jouw huid kan ademen.

• Maak meteen een nieuwe afspraak

Idealiter laat je jouw bikini om de 4 weken ontharen. Doe je dit eerder of later zullen de haartjes sneller breken. Hierdoor zullen ze sneller ingroeien en is de huid minder glad.

• Exfolieer

Ook na de waxbeurt is het een goed idee om de huid elke dag te exfoliëren. Zo vermijd je het risico op ingegroeide haartjes. Wacht hier wel minstens 24 uur mee. Vlak na het ontharen, kan dit véél pijn doen.


De prijzen m.b.t. epilatie kan je hier raadplegen.Bron: https://www.hln.be/style/tips-om-de-bikiniwax-minder-pijnlijk-te-maken~afb7b2a5/