Maskne

BLOG

Maskne

Maskne is een lokale acne-uitbraak die ontstaat door wrijving van een stof tegen de huid. Hierdoor kunnen irritaties of ontstekingen ontstaan.


Het is een probleem dat zich steeds vaker voordoet nu we regelmatig en langdurig een mondmasker moeten dragen.


De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe voorkom en/of behandel je maskne?

1. Mondmasker

Draag een mondmasker van een luchtige en ademende stof zoals zijde of katoen. Uiteraard moet het mondmasker je wel beschermen tegen het virus.  Als je de mogelijkheid hebt om te kiezen, kies dan een masker dat gemaakt is van 100% katoen. Herbruikbare mondmaskers zijn een stuk duurzamer, maar het is wel van belang dat je ze goed schoonhoudt. Investeer in meerdere maskers, zodat je ze na elke draagbeurt in de was kunt doen. Extra tip: gebruik een wasmiddel zonder parfum om eventuele allergische reacties te voorkomen. Werk je in een omgeving met veel stress of beweging? Dan zijn wegwerpmaskers misschien een nog betere optie.  Vernieuw tijdig jouw mondmasker en neem masker pauzes. De huid op tijd laten ademen, kan het ontstaan van  puistjes aanzienlijk doen verminderen.

2. Reinigen

Het reinigen van de huid is nu nog belangrijker. Volg jouw verzorgingsroutine elke dag voor en na het mondkapje. Aan het eind van een hectische werkdag kan het lastig zijn om elke stap te doorlopen, maar jouw huid zal je dankbaar zijn. Was je gezicht met een zachte reiniger, liefst zonder parfum en verrijkt met prebiotica die het immuunsysteem van je huid sterker maken, zoals de Remedy Cream to Oil cleanser. Veeg na het reinigen een voedende toner, zoals de Remedy Toner, over het gezicht en let daarbij vooral op de neus, de kin en de wangen waar het mondkapje zit. Voor een vette huid met neiging tot acne kan het nodig zijn om krachtige reinigers te gebruiken die zich specifiek richten op zweet, vet en olie. Active Pureness Gel maakt gebruik van 3% gluconolacton om vuil te verwijderen en dringt diep door in verstopte poriën.

3. Exfoliant

Gebruik wekelijks een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen, waardoor er minder snel verstoppingen, puistjes en mee-eters ontstaan. Het ophopen van make-up, zweet en vuil gedurende de dag is gemakkelijker te bestrijden door de bovenste huidlaag zachtjes te scrubben met de Essential scrub of Essential peeling. Less is more! De neiging om de huid flink te schrobben na het dragen van een mondmasker kan het vuurtje juist aanwakkeren. Doe rustig aan met puistjes en geïrriteerde plekjes.

4. Moisturize

Moisturize zowel 's morgens als 's avonds. Kies in de ochtend voor een hydraterende crème zoals de Hydramemory cream of Hydramemory cream gel. De Active Pureness Fluid is ontwikkeld met sporters in gedachten. Deze hydraterende crème vult het vocht aan dat tijdens het reinigingsproces verloren is gegaan, zonder een vette of glibberige huid te creëren. Een zorgvuldig evenwicht van vitamine C en matterende poeders helpt overtollig vocht op te nemen en het gezicht te voeden. Als de huid onder het masker bijzonder rood, droog of geïrriteerd is, probeer dan verzorgingsproducten voor de gevoelige huid, zoals hydraterende reinigers, zachte toners en versterkende hydraterende crèmes van de Remedy lijn. Deze lijn bevat prebiotica, die helpen het natuurlijke microbioom van je huid te versterken door het te voeden zodat het goed kan ontwikkelen. Probiotische huidverzorging kan helpen om het evenwicht te herstellen en het natuurlijke afweersysteem te versterken. Kies in de avond een crème met antioxidanten en zuren, zoals de Renight cream. De krachtige antioxidanten in deze crème hebben namelijk een herstellende en voedende werking.

5. Make-up

Draag minder tot geen make-up onder jouw mondmasker. Het zorgt niet alleen voor vieze vlekken, maar het kan er ook voor zorgen dat de poriën sneller verstopt raken met als gevolg talgvorming en puistjes. Kan je niet zonder? Kies dan voor de minerale make-up van Bellápierre.

6. Beautyspecialist

Heb je toch nog last van maske? Contacteer mij dan voor persoonlijk advies. Dit kan via mail info@vita-bellissima.com of telefonisch 0479/51 09 43.


Bron: https://nl.comfortzoneskin.com/blogs/blog/maskne