Prebiotica in huidverzorging

BLOG

Prebiotica in huidverzorging

Hoe prebiotica en probiotica in huidverzorging te gebruiken

Onze huid is een complex systeem van cellen dat vitale functies vervult, variërend van het regelen van onze interne temperatuur tot het beschermen tegen microben. Huidverzorging richt zich vaak op de behandeling van de buitenkant van de huid met lokale producten, die kunnen helpen bij het verminderen van zichtbare problemen zoals veroudering, acne, of verkleuring

Maar omdat het ons grootste orgaan is, is het belangrijk dat we ons richten op de behandeling van de huid van binnenuit. We kennen de voordelen van probiotica voor de darmgezondheid, orgaanfuncties en het stimuleren van ons immuunsysteem, maar deze gezonde bacteriën spelen ook een grote rol bij de vitaliteit, het uiterlijk en de gezondheid van de huid.

Prebiotica vs probiotica

De term "prebiotica" heeft onlangs de voorpagina's van de pers gehaald. Deze "probiotische voeding" is een belangrijk onderdeel van elke holistische benadering van totale gezondheid en welzijn van de huid. Probiotica fungeren als de levende bacteriën die voortdurend bezig zijn ons lichaam in balans te brengen, terwijl prebiotica fungeren als het voedsel dat deze goede bacteriën tot zich nemen. 

Probiotica worden al lang beschouwd als een factor die in grote mate bijdraagt tot de algemene gezondheid - wat leidt tot een hoger energieniveau, minder spijsverteringsproblemen, en een jeugdige vitaliteit. Als onze spijsvertering goed werkt, kan ons lichaam beter voedingsstoffen verzamelen uit wat we erin stoppen en die voedingsstoffen vervolgens toevoeren aan de organen, vaten, gewrichten en spieren die ze nodig hebben.  

Als we vers fruit, verse groenten, veel water en essentiële vetzuren eten, kan een goed functionerend spijsverteringskanaal vitaminen en voedingsstoffen opnemen en deze naar het haar, de huid en de nagels leiden. Prebiotica helpen de goede bacteriën in en op ons lichaam om hun werk te blijven doen. 

Prebiotica kunnen via de mond worden ingenomen om de verspreiding van gezonde darmbacteriën te bevorderen, maar er is steeds meer onderzoek dat aantoont dat prebiotica wonderen doen voor de huid wanneer ze plaatselijk worden aangebracht. 

Het evenwicht van onze huid is afhankelijk van een gezond microbioom dat elke dag kan beschermen, hydrateren en herstellen. Zonder een flinke voorraad prebiotica zouden de gezonde bacteriën die op onze huid en in ons lichaam leven minder brandstof hebben om te functioneren en hun taken uit te voeren. Prebiotica moedigen probiotica aan om te ontwikkelen en een gunstig, extern biome op onze huid in stand te houden.

Wat is probiotische en prebiotische huidverzorging?

Veel huidverzorgingsproducten bestaan uit ingrediënten die specifieke problemen aanpakken, zoals puistjes, overmatige talgproductie, irritaties, droogte, enz. Deze producten zijn zeer effectief omdat ze geconcentreerde ingrediënten gebruiken om dat ene probleem te bestrijden en op te lossen.

Maar om een huidverzorgingsproduct zo doeltreffend mogelijk te maken, moet het een stevige basis hebben. Door een stabiel, gezond en goed werkend microbioom te bevorderen, hebben huidverzorgingsproducten een grotere kans om uw huidproblemen effectief aan te pakken en te behandelen.

Prebiotica bieden de voeding voor probiotische huidverzorging om een positief werkingsveld te creëren. Allerlei producten kunnen prebiotica bevatten, waardoor uw huid ruimschoots de kans krijgt deze voedingsbron op te nemen en de verspreiding van probiotica te bevorderen.

De Remedy lijn van [ comfort zone ] omvat zachte crèmes en lichte gezichtsoliën die prebiotica bevatten en een fantastische optie bieden voor probiotische huidverzorging. Elke wetenschappelijk vervaardigde formule levert de huid voldoende voedingsstoffen en voedt, versterkt en herstelt de huid. De Remedy Defense Cream bevat het van oorsprong natuurlijke prebioticum alfa-glucaan oligosaccharide, dat is afgeleid van natuurlijke suikers en de probiotica in onze huid helpt hun natuurlijke balans te herstellen door slechte bacteriën te vervangen door goede.

Remedy Serum kan 's ochtends of 's avonds tijdens elke huidverzorgingsroutine worden aangebracht, na het reinigen en tonifiëren van de huid, maar vóór het hydrateren. Dit vederlichte serum wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en levert een hoge concentratie prebiotica die onze goede bacteriën helpen roodheid, ontstekingen en puistjes te bestrijden. 

Naar welke ingrediënten moet je zoeken in prebiotische huidverzorging?

Hoewel het menselijk lichaam in staat is te overleven, kan het vermoeid raken door dag in dag uit voor ons te vechten. Niets laat deze slijtage beter zien dan onze huid. Externe stressfactoren zoals vervuiling, synthetische ingrediënten, een slecht dieet, slechte weersomstandigheden en zonlicht kunnen het microbioom van de huid uitputten, waardoor ze vatbaar wordt voor veroudering, droogte en irritatie. Maar het vervangen van goede bacteriën is niet zo simpel als het aanbrengen van een prebiotische crème voor het slapen gaan en het voor gezien houden. Omdat prebiotica bijdragen aan de natuurlijke staat van zijn van de huid, is het belangrijk om producten te gebruiken die deze biologische benadering ondersteunen. Huidverzorgingsproducten die vol zitten met chemicaliën, conserveringsmiddelen en synthetische ingrediënten kunnen meer kwaad dan goed doen. Probiotica kunnen gevoelig zijn voor externe factoren en niet gedijen onder producten met agressieve chemicaliën, zelfs als ze prebiotica bevatten. Cosmetica kan ook de schuldige zijn als het gaat om het vernietigen van de gevoelige bacteriën van onze huid. Gebruik make-up die vrij is van silicaten en parfum om de kans op irritatie te verkleinen. Verwijder make-up aan het eind van elke dag met een effectieve reiniger en een verzachtende toner om de huid te laten ademen. 

Zoek naar cleansers, toners en moisturizers met biologische ingrediënten en basis oliën van hoge kwaliteit. [ comfort zone ]'s parfumvrije REMEDY-lijn van natuurlijke oorsprong bevat een zachte reiniger en een verfrissende toner die de huid voorbereidt om de prebiotica beter te ontvangen. Met meer dan 90% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, benutten deze producten de kracht van moeder natuur en helpen ze uw huid in haar meest natuurlijke staat te herstellen.

Andere essentiële ingrediënten om te zoeken in prebiotische huidverzorging zijn:

  • Sucrose: suiker zorgt ervoor dat de probiotica in onze huid kunnen groeien en zich kunnen verspreiden, terwijl het ook helpt bij het exfoliëren zonder de huid te ontdoen van zijn natuurlijke vochtgehalte. Prebiotische huidverzorging met sucrose kan een nuttige aanvulling zijn bij de behandeling van de huid met acne.
  • Lactic acid: dit vetzuur bevordert ook de verspreiding van goede bacteriën op de huid door deze te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Melkzuur wordt al lang gebruikt in huidverzorging om hyperpigmentatie, pigmentvlekken en verkleuringen tegen te gaan, maar speelt nu ook een rol bij het versterken van de doeltreffendheid van prebiotische huidverzorging.

Welke andere producten dien je te combineren met probiotische huidverzorging?

Probiotica in huidverzorging komen het best tot hun recht wanneer ze worden gecombineerd met bepaalde belangrijke ingrediënten. De huid van ons gezicht wordt dag in dag uit blootgesteld aan zware stress, waardoor vuil en viezigheid zich ophopen en de poriën verstoppen. Gezonde bacteriën groeien niet goed in een dergelijke omgeving en kunnen zich veel beter vermenigvuldigen op een geëxfolieerd oppervlak.

Hyaluronzuur* is een belangrijk ingrediënt in anti-verouderingsproducten en stimuleert onze huid om extra vocht vast te houden. Door een gehydrateerd oppervlak te creëren, heeft ons micro-organisme een betere kans om te groeien. De Hydramemory-lijn bevat belangrijke ingrediënten, waaronder HA, die gemakkelijk door de dorstige huid worden opgenomen. Moringa-olie en natuurlijke extracten van appels, linzen en watermeloenen versterken de natuurlijke barrière van de huid.

Welke huidtypes hebben baat bij probiotsche en prebiotische huidverzorging in producten?

Aangezien prebiotica een noodzakelijke bron van voeding zijn om probiotica te helpen ontwikkelen, hebben alle huidtypen baat bij probiotische huidverzorging. Door de balans van de huid te stabiliseren en de natuurlijke, gezonde samenstelling van de flora terug te brengen, ontstaat een sterke barrière die bestand is tegen allerlei stressfactoren. Zelfs als je geen last hebt van acne, puistjes of droogheid, kun je door prebiotische huidverzorging aan je dagelijkse schema toevoegen, succes boeken op de lange termijn als je huidproblemen krijgt.

Hoe meer onze huid gehydrateerd en gezond is, hoe groter de kans dat ze jeugdig en levendig blijft naarmate we ouder worden. De collageenproductie neemt elk jaar af, maar door producten met hyaluronzuur* en prebiotica met elkaar te combineren, kunnen we onze cellen stimuleren om vocht vast te houden en tegelijkertijd een balans van goede bacteriën te behouden.

Prebiotica herstellen onze huid in haar meest natuurlijke staat door voeding te bieden aan ons hongerige microbioom. Zonder deze essentiële voedingsbron is onze huid voortdurend bezig haar achterstand in te halen. Een doffe, rode, geïrriteerde en ontstoken huid is het gevolg van overbelasting en vermoeidheid.

We voeden ons lichaam met gezonde, organische voedingsstoffen, zodat het kan presteren en ontwikkelen. Waarom zouden we onze huid niet voorzien van de juiste voedingsstoffen om haar werk te doen? Introduceer een moisturizer met prebiotica in je huidverzorgingsroutine om een gezond uitziende, levendige huid te bevorderen.

 

*Natrium hyaluronaat


Bron: https://nl.comfortzoneskin.com/blogs/blog/priobiotics-in-skincare